Peyzaj; çevreyi ve insanları kapsayan geniş bir alandır. Birbirinden güzel tasarımlarla park, bahçe, turizm dinlenme tesisleri, oyun alanları, meydanlar, otoparklar gibi alanları yeniden inşa eden peyzaj mimarları ile yaşam alanlarınız daha şık bir görünüm elde ediyor. Peyzaj dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte ithal ve yerli bir çok bitki, çevrenin korunmasını, devamlılığını, sürdürülebilirliğini sağlayıp şahane tasarımların içindeki yerlerini alıyor.
Peyzaj uygulamalarında ağaçlardan sonra en çok görmeye alışık olduğumuz şey değişik türdeki çiçeklerdir.
Çiçek türleri konusunda hangi çiçeği kullanmak daha yerinde olur diye düşünen tasarımcılara göre ilk önce çiçeğin kullanım yerinin bilinmesi gereklidir. Bu çiçekler; pencere önünde mi, toprak örtücü amaçlı mı, havuz kenarında mı, kayalık bahçelerde mi kullanılacaktır. Sonra güneşi seven çiçekler mi olacak bunlar yoksa gölgede yetişebilen cinsten mi? tespit etmek gerekir.
Peyzaj uygulamasında kullanılan çiçek çeşitlerinden bazıları da şunlardır: Şakayıklar, yüksük otu, peygamber çiçeği, afrika zambağı, haseki küpesi, ayı pençesi türleri, çan çiçekleri, mayasıl otu, aloe türleri, papatya türleri, kraliyet halısı, aster türleri, alyum türleri, papatya türleri.. Rengarenk yerleştirilen bu çiçeklerin göze hoş gelmesi için dekoratif bir biçimde uyarlanması gerekmektedir.
Çiçek çeşitleri konusunda tasarımcıya çok fazla seçenek sunan peyzaj, çok geniş bir dünyayı içinde barındırır.
Oyun alanlarının gözdesi olan ve birçok parkta karşımıza çıkan çiçekleri; mimarın belirlediği şekilde belediye çalışanları uygular. Doğal değerlerin korunması ve ekolojik planlama sisteminin geliştirilmesine de katkıda bulunan alan, görsel anlamda da büyük farklılık yaratmaktadır.