14 Mart 2013 Perşembe

Peyzaj Mimarlarına İpuçları

Peyzaj mimarlığı yaratıcılık ve hayal gücü gerektiren bir meslektir. İyi bir peyzaj mimarı olmak için neler yapılmalı? Bunun birçok cevabı var. Şu anda yaşadığımız devir değişim ve gelişim devri. Hal böyle olunca mesleklerde başarılı olmanın sırları da değişime ve gelişime açık olmaktan geçiyor. Peki değişime ve gelişime nasıl açık olunabilir?  Hadi gelin, birlikte bu konuyu biraz irdeleyelim.


Öncelikli olarak kalıplaşmış ve tabu haline gelmiş fikirlerinizden arınmalısınız. Değişim ve gelişimin en büyük düşmanı ön yargılarınız ve tabularınızdır. Keskin çizgilerden uzak durmakta her zaman fayda var. Ön yargı mesleki bilgilerinizde varsa bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu işi yapmak mümkün değil derseniz büyük yanlışa düşersiniz ve yaratıcı şeyler ortaya çıkaramayabilirsiniz.

Peyzaj mimarlığında bir önemli durum da hayal gücünüzü kullanabilmenizdir. Hayal gücünü genişleten en büyük unsur ise ön yargı ve tabularınızdan kurtulmaktır. Yaratıcılık gerektiren tüm mesleklerin olmazsa olmazıdır. Hayal gücünüzü genişletmenin yollarının da çok çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok yapılabilir olanları: farklı filmler izlemek, ufuk açan kitaplar okumak, farklı yerleri gezmek.


Önemli olan bir şey daha var ki peyzaj mimarı olarak bir şeye herkesten farklı bir açıdan bakmaya çalışmanız gerekmektedir. Düz kalıplar halinde bakmamak, değişik bakış açılarına sahip olmak mesleğinizde iyi olmak açısından doğru bir şeydir. Bunun için etrafınıza daha dikkatli bakmanız yeterli olabilir. Mesela her gün kullandığınız yolları kullanmayın, bazı günler farklı yollardan evinize, işinize gidin. Kendinize kaliteli zaman ayırın ki gelişiminiz hızlansın. Çiçekler dünyasına farklı yaklaşımlar edinmeniz de gene sizlerin yararına olacak olan durumlardan birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder