6 Mart 2013 Çarşamba

Peyzaj Mimarlığı Eğitimi


Üniversite tercih süreci, bir genç için muhtemelen yaşadığı en sancılı dönemlerden biridir. Hayatı boyunca yapacağı mesleğe karar vererek bir anlamda kaderini tayin etmek, zorlu ve üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir eylemdir. Bu süreç boyunca ilgi alanlarının ve yeteneklerinin farkında olanlar, bilmeyenlere göre her zaman birkaç adım önde olmuşlardır. Bu bağlamda seçmeyi düşündükleri iş kolu hakkında daha detaylı bilgi edinmek, mesleğin zorlukları, sektördeki gelişmeler, ortaya konulan ürünler gibi alt başlıklar ile ilgili derinlemesine bir araştırma yapmak; en doğru kararı vermek konusunda güvenilir bir rehber niteliğinde olacaktır.




Bahçe ve çevre düzenlemeleri de dahil olmak üzere, geniş kapsamlı bir uygulama alanına sahip olan peyzaj mimarlığı ise son yüz yılın yükselen değerleri arasında yer alıyor. Peyzaj hakkında en doğru ve detaylı bilgilere kategorilere ayrılmış bir şekilde, adeta bir ders kitabı formunda en kısa sürede ulaşabileceğiniz kaynak ise tabii ki peyzajadresim.com. Bitkiler, çiçek çeşitleri, ağaçlar, bahçe bitkileri, ağaç türleri gibi temel konuların yanı sıra permakültür, dikey bahçe ve yeşil çatı terimleri hakkında da detaylı bir anlatıma ve zengin bir görsel kaynağa ulaşabilirsiniz.





Soru cevap bölümünde yer alan bilgiler sayesinde, ülke genelinde hangi üniversitelerde ve fakültelerinde eğitim alma imkanına sahip olduğunuzu öğrenebilir; mezuniyet sonrası iş görüşmelerinde oldukça işinize yarayacak olan “peyzaj mimarı işe alımlarında en çok aranan nitelikler” konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Blog bölümünde yer alan yazıları takip ederek, dünya genelinde birçok ülkede yapılan farklı uygulamalar hakkında fikir edinebilir; yeni bir vizyon kazanabilirsiniz. Kosta Rika’dan Guatemala’ya, İstanbul’dan New York’a kadar birçok farklı şehirdeki dikkat çekici ve görenleri kendine hayran bırakan düzenlemelere şahit olabilirsiniz.




Firmalar ana başlığı altında bulunan şirketler hakkında araştırma yapabilir, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri düzenli olarak takip edebilirsiniz. Böylece henüz öğrencilik aşamasındayken mesleğin profesyonel boyutunda kendinizi geliştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Yapacağınız işte en önemli şey mesleğinizi sevmek ise, ikinci sırada da bilgi sahibi olmak yer alıyor kuşkusuz. Veritabanı bölümünde yer alan anlatımlar sayesinde de her zaman işinize yarayacak temel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder