2 Nisan 2013 Salı

Mimarinin En Güzeli: Peyzaj



Mimari hayatımızın her yerinde mevcut. Su içtiğimiz şişeden bilgisayara, ev aletlerinden ayakkabıya kadar her şeyde var. Hayatımızı kolaylaştırmak, çoğu zaman ise güzelleştirmek için her yerde olmaya da devam edecek.  Özellikle insanın ruhsal durumunu iyileştirmek için peyzaj mimarlığı çok önemli bir noktada. Zira bahçesiz, çiçeksiz, ağaçsız bir ortam düşünemeyiz. Oksijen kaynaklarımızın git gide azaldığı şu zamanlarda peyzaja oldukça muhtacız.





Mesela işe giderken bir sabah, her gün içinden geçtiğimiz şu parkta böyle bir kelebek görmek kimin hoşuna gitmez ki? Baharın gelmesi yeşillerin daha fazla yeşil olmasıyla birlikte bu görüntüleri görmek isteriz. Peyzaj: bize bunu sağlayan yegane sanattır. Son dönemlerde de oldukça popüler olan peyzaj mimarlığı, aynı zamanda ağaçlarımızın bilinçsizce kesilmesinden ve beton yığınları arasında kalmamızdan kurtarıyor.




Bahçeye sahipsek eğer, peyzaj sitelerinde çok güzel fikirler bulabiliyoruz. Fakat eğer bir bahçeye sahip değilsek ama yine de toprakla, çiçekle uğraşmak istiyorsak; evde yetişebilen çiçek türleri ile bunu sağlayabilirsiniz. Saksıdaki bu çiçekler hem evinize hoş bir hava katacak hem de onları sularken ya da topraklarını değiştirirken huzur bulacaksınız. Ayrıca bakımları da çok kolay!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder